Passie voor auto’s, kennis van zaken!
Dat is al 30 jaar Garage Frank Pluym.

Kwalitatief en persoonlijk

Vanaf de oprichting zijn de persoonlijke klantbenadering en uitstekende kwaliteit van het werk onze kernwaardes. Zo hebben wij van een garage-aan-huis situatie kunnen groeien tot een volwaardige autogarage met meerdere specialisaties in de autobranche.

LEES HET VERHAAL

TEAM EFFORT

Maar wie Frank Pluym zegt, zegt Monique Pluym. Samen legden ze de basis voor een bloeiend bedrijf dat zijn oorsprong vindt in een klein Lents schuurtje. Geheim van het succes? De persoonlijke benadering.

VAN SLEUTELEN NAAR STUREN

“Mijn rol in het bedrijf is in de loop der jaren veranderd. Ik vind het nog steeds geweldig leuk om te sleutelen. Het grootste deel van de tijd ben ik bezig met het aansturen van de jongens in de werkplaats en het verkopen van auto’s. Zo nu en dan voer ik een keuring uit. De administratie en alle andere regelzaken zijn bij Monique in prima handen.”

Frank Pluym

Bekijk onze huidige voorraad occasions gemakkelijk online!

DE MENSEN ACHTER GARAGE PLUYM

“Je klanten kennen is enorm belangrijk. Technische bagage en materialenkennis zijn dat ook, maar met een open, eerlijke aanpak kom je uiteindelijk het verst. Wij lossen problemen altijd samen op met de klant. Leggen uit hoe en waarom we iets doen en wat het kost. we willen niet dat mensen voor rare verrassingen komen te staan.”

Frank Pluym

Eigenaar

“Als universele garage werken we anders dan een dealer in de stad. Dat zie je terug in heel kleine dingen, zoals een vriendelijke begroeting bij binnenkomst. Soms nemen we klanten mee naar de werkplaats waar ze een praatje maken met een van onze jongens. Dat wordt echt gewaardeerd.”

Monique Pluym

Eigenaar

Van schuurtje naar loods

“Als manneke van 9 repareerde ik al fietsen van mensen in de buurt. Na de fietsen volgden wasmachines en brommers. Ik was 17, 18 jaar toen ik aan auto’s begon te sleutelen. Al snel wist ik: hier wil ik mee verder! Na de autotechnische school in Apeldoorn en diverse stages bij verschillende dealers in Nijmegen ben ik meteen voor mezelf begonnen. Aanvankelijk werkte ik vanuit schuurtje van mijn schoonvader. Het liep zo goed dat ik al snel meer ruimte nodig had. Een kleine loods, bijna letterlijk om de hoek bood de uitkomst. Het was september 1984; garage Frank Pluym ging officieel van start.”

FRANK PLUYM

Van verpleegkundige naar monteursvrouw

“Anders dan Frank kom ik niet uit een typisch technisch gezin. Ik werkte als verpleegkundige, toen Frank besloot zijn eigen garage te starten. Voor mijn gevoel had ik twee keuze. Ik kon zoiets hebben van ‘het moet, wen er maar aan’. Of ik kon me gaan verdiepen in het autovak, de techniek en alles wat erbij komt kijken. Ik heb heel bewust voor optie twee gekozen en mijn monteursdiploma gehaald. In de praktijk deed en doe ik er niet veel mee, maar ik sta niet met mijn mond vol tanden als een klant een technische vraag heeft.”
 

MONIQUE PLUYM

Behoefte gekregen aan een kennismakingsgesprek?

Van alleen naar personeel

Aanvankelijk kwamen de klanten van frank vooral uit zijn familie- en kennissenkring in Nijmegen, maar al snel dienden zich de eerste Lentenaren aan. Na ongeveer twee jaar kon hij wel wat ondersteuning gebruiken. André en Frank waren de eerste medewerkers, niet veel later volgde Roland. Toch bleef het behelpen, omdat ze in een gehuurd pand zaten.

Van huur naar koop

Ze besloten dus verder te kijken. Dit keer wilden ze iets kopen. Aan de Griftdijk-Zuid stond een woonhuis met bedrijfsruimte te koop. Ideaal! Medio april 1993 heeft de verhuizing plaatsgevonden. De jaren erna groeide het bedrijf gestaag verder, tot ze opnieuw uit het jasje groeiden. In 1998 is er een bouwvergunning aangevraagd om een stuk aan te bouwen en in augustus 2000 was de zaak rond.

Garage Frank Pluym in Nijmegen

Kwaliteit. Telkens in een nieuw jasje

Garage Frank Pluym is met de verhuizing naar een nieuw pand in Nijmegen-Noord meer dan klaar voor de toekomst. Ondanks alle veranderingen, blijft er veel bij het oude vertrouwde in de dorpsgarage waar persoonlijke aandacht voor de klant centraal staat.

Graag met een camper op vakantie? Huur er een!

Een nieuwe focus

Autobedrijf Frank Pluym is naast het verkopen en onderhouden van auto’s gestart met Pluym campers en caravans een bedrijf wat zich richt op het verhuur van campers, onderhoud en inbouw van accessoires. Door dit bedrijf probeert Autobedrijf Frank Pluym meer in te spelen naar de vraag van mobiliteit en ontzorging, ook tijdens een reis. Pluym campers en caravans beschikt over een moderne verhuurvloot met luxe ingerichte campers voorzien van dak airco en televisie.

Terug in de tijd

Autobedrijf Frank Pluym gaat zich niet alleen maar richten op de huidige mobiliteit maar gaat ook terug in de tijd. Door de passie voor auto’s is het idee ontstaan om klassieke auto’s te onderhouden en specifiek op wens van de klant een auto te restaureren. Hierdoor kan het bedrijf is hulp bieden bij auto’s van jong tot oud.

Wederom uitbreiding

Door de groei die het bedrijf maakt is het wederom tijd voor uitbreiding van het pand. Dit is eind 2020 afgerond. Hierdoor is er voldoende plek voor de restauratie van klassieke auto’s, inbouw en onderhoud van campers en uitbreiding voor de werkplaats. Door deze uitbreiding is het autobedrijf wederom klaar voor de toekomst met een moderne 3D-uitlijner, 1234yf en is de werkplaats gereed voor het onderhoud van elektrische auto’s.

Neem contact op!