Over ons

Het bedrijf

Passie voor auto’s, kennis van zaken! Dat is al 30 jaar Garage Frank Pluym.

Maar wie Frank Pluym zegt, zegt Monique Pluym. Samen legden ze de basis voor een bloeiend bedrijf dat zijn oorsprong vindt in een klein Lents schuurtje. Geheim van het succes? De persoonlijke benadering. Frank: “Je klanten kennen is enorm belangrijk. Technische bagage en materialenkennis zijn dat ook, maar met een open, eerlijke aanpak kom je uiteindelijk het verst. Wij lossen problemen altijd samen op met de klant. Leggen uit hoe en waarom we iets doen en wat het kost. we willen niet dat mensen voor rare verrassingen komen te staan. ”

Monique: “Als universele garage werken we anders dan een dealer in de stad. Dat zie je terug in heel kleine dingen, zoals een vriendelijke begroeting bij binnenkomst. Soms nemen we klanten mee naar de werkplaats waar ze een praatje maken met een van onze jongens. Dat wordt echt gewaardeerd.”

Het bedrijf

De historie

Van schuurtje naar loods
Frank: “Als manneke van 9 repareerde ik al fietsen van mensen in de buurt. Na de fietsen volgden wasmachines en brommers. Ik was 17, 18 jaar toen ik aan auto’s begon te sleutelen. Al snel wist ik: hier wil ik mee verder! Na de autotechnische school in Apeldoorn en diverse stages bij verschillende dealers in Nijmegen ben ik meteen voor mezelf begonnen. Aanvankelijk werkte ik vanuit schuurtje van mijn schoonvader. Het liep zo goed dat ik al snel meer ruimte nodig had. Een kleine loods, bijna letterlijk om de hoek bood de uitkomst. Het was september 1984; garage Frank Pluym ging officieel van start.”

Van verpleegkundige naar monteursvrouw
Monique: “Anders dan Frank kom ik niet uit een typisch technisch gezin. Ik werkte als verpleegkundige, toen Frank besloot zijn eigen garage te starten. Voor mijn gevoel had ik twee keuze. Ik kon zoiets hebben van ‘het moet, wen er maar aan’. Of ik kon me gaan verdiepen in het autovak, de techniek en alles wat erbij komt kijken. Ik heb heel bewust voor optie twee gekozen en mijn monteursdiploma gehaald. In de praktijk deed en doe ik er niet veel mee, maar ik sta niet met mijn mond vol tanden als een klant een technische vraag heeft.”

 

Van alleen naar personeel
Frank: ” Aanvankelijk kwamen klanten vooral uit mijn familie- en kennissenkring in Nijmegen, maar al snel dienden zich de eerste Lentenaren aan. Na ongeveer twee jaar kon ik wel wat ondersteuning gebruiken. André en Frank waren onze eerste medewerkers, niet veel later volgde Roland.Toch bleef het behelpen, omdat we in een gehuurd pand zaten.”

Van huur naar koop
Monique: “Dus besloten we verder te kijken. Dit keer wilden we iets kopen. Aan de Griftdijk-Zuid stond een woonhuis met bedrijfsruimte te koop. Ideaal! Medio april 1993 zijn we verhuisd. De jaren erna groeide het bedrijf gestaag verder. Tot we opnieuw uit ons jasje groeiden. In 1998 hebben we een bouwvergunning aangevraagd om een stuk aan te bouwen, in augustus 2000 was de zaak rond.”

Van sleutelen naar sturen
Frank: “Mijn rol in het bedrijf is in de loop der jaren veranderd. Ik vind het nog steeds geweldig leuk om te sleutelen. Het grootste deel van de tijd ben ik bezig met het aansturen van de jongens in de werkplaats en het verkopen van auto’s. Zo nu en dan voer ik een keuring uit. De administratie en alle andere regelzaken zijn bij Monique in prima handen.”

Investeren in de toekomst
Of het nu om apparatuur, materialen, kennis of zijn personeel gaat: Frank Pluym heeft vanaf het allereerste moment geïnvesteerd in de toekomst van zijn bedrijf. De bouw van een compleet nieuwe werkplaats met 1o bruggen, wifi verbinding, comfortabele klantenhoek en moderne showroom is de (voorlopige) kroon op het werk.

Garage Frank Pluym is met de verhuizing naar een nieuw pand in Nijmegen-Noord meer dan klaar voor de toekomst. Ondanks alle veranderingen, blijft er veel bij het oude vertrouwde in de dorpsgarage waar persoonlijke aandacht voor de klant centraal staat.

Contact opnemen   Afspraak maken

Het team

Frank Pluym

Frank (1)

Eigenaar

Monique Pluym

Monique

Eigenaar

André

Andre

Klantcontact en werkverdeling

Ruud

Ruud

Klantcontact en werkverdeling

Alex

Alex (1)

Apk en Storingsmonteur

Daan

Daan

Allround medewerker

Marcel

Marcel

Apk en Storingsmonteur

Bart

Bart

Allround medewerker

Stijn

Stijn

Apk en Storingsmonteur

Bram

Bram (1)

Storingsmonteur

Peter

Peter (1)

Storingsmonteur

Guido

Guido (1)

Storingsmonteur

Tonnie

Tonnie (1)

Apk en Storingsmonteur

Bart

Bart (2)

Apk en Storingsmonteur

Charles

Charles

Allround medewerker

Wat klanten van ons vinden.