BANDENWISSEL

Is het weer tijd voor de bandenwissel? Elk voor- en najaar dienen de winterbanden weer voor zomerbanden worden omgeruild en andersom. U rijdt veiliger met winterbanden zodra de temperatuur daalt onder de zeven graden. Zo bent u voorbereid op winterse weersomstandigheden.

Waar wij voor staan

Occasions

Naast het onderhouden van uw auto hebben wij ook een vloot uitstekende bolides te koop staan. Op zoek naar een nieuwe auto? Neem dan een kijkje!

Toyota

Renault

Opel

Bekijk onze occasion vloot

Het verschil tussen de zomer- en winterbanden ligt in het profiel van de band. Hoewel beide banden hetzelfde rubber gebruikt voelt dat van de winterband zachter aan. Dit komt omdat de winterband dikker en meer profiel hebben. Hierdoor zit er meer lucht tussen en heeft het rubber de ruimte om te bewegen. De zomerband die door minder profiel harder aanvoelt slijt minder snel. Ook is de minimale profielhoogte en dikte belangrijk. Voor beide soorten is 1.6 mm de minimale diepte van het profiel en voor winterbanden is 4 mm aan te raden.

Zodra het kouder is dan 7 graden zijn winterbanden de beste keuze om op te rijden. Tijdens deze omstandigheden hebben winterbanden meer grip en een kortere remweg dan zomerbanden. Zorg ervoor dat uw banden op tijd verwisseld worden en plan tijdig een afspraak bij Garage Frank Pluym. Dit terwijl in de zomer, of wanneer de temperatuur constant boven de 7 graden zit, de keuze voor de zomerband de beste is. Bij Garage Frank Pluym vinden wij het belangrijk om u zo veilig mogelijk op de weg te laten rijden. Dit is dan ook de reden waarom het wisselen van de band belangrijk is.

Winterbanden

Tijdens de herfst- en winterperiode, wanneer het buiten koud en nat is, adviseren wij u om op winterbanden te rijden. Op deze manier heeft u voldoende grip en een optimale wegligging. Winterbanden hebben rubberen verbindingen die zacht blijven bij lage temperaturen en een sterk gegroefde profieldiepte wat zorgt voor optimale prestaties op koude wegen. Daarnaast hebben winterbanden fijne lamellen in het profiel waardoor regen en smeltwater beter afgevoerd worden, dit zorgt voor meer grip en voorkomt aquaplaning. 

Voordelen winterbanden

  • Kortere remweg bij slechte weersomstandigheden
  • Betere wegligging en grip bij kou en slechte weersomstandigheden
  • Meer veiligheid voor u, uw passagiers en medeweggebruikers

 

Zomerbanden

Tijdens de lente- en zomerperiode, wanneer het buiten warmer wordt, adviseren wij u om op zomerbanden te rijden. Door de harde banden hebt u in de zomer meer grip op de weg. Ook slijten de zomerbanden veel minder snel bij warm weer.  

 

 

Voordelen zomerbanden

  • Kortere remweg bij warmere weersomstandigheden
  • Minder slijtage bij warmere weersomstandingheden
  • Goede waterafvoer bij slechte weersomstandigheden
  • Lager brandstofverbruik bij warmere weersomstandigheden

Neem nu contact op!

Onze specialisten

Charles
Allround Medewerker

Alex
APK & 1e autotechnicus

Ruud

Ruud
APK & DIAGNOSE